HNT Staking: Vergroot je passieve inkomsten en stemkracht

HNT Staking: Vergroot je passieve inkomsten en stemkracht

This is a Dutch guide. For English see the bottom of this article for a link to HeliumDeploy.

Voordat we beginnen:

Je moet de zwarte Helium Wallet app, het aantal HNT die je wilt staken en tenminste 0.006 Solana tokens hebben voor de transactie. Als je nog geen of onvoldoende Solana hebt, kun je HNT naar Solana converteren door onze handleiding hierover te lezen: https://hexaspot.com/blogs/news/zo-wissel-je-hnt-naar-sol-voor-staking-en-andere-transacties.

Het staken in Helium is een cruciaal aspect om te begrijpen, aangezien het de bevoegdheid geeft om deel te nemen aan stemmen voor HIP's (Helium Improvement Proposals), waardoor het de richting beïnvloedt waar Helium naartoe gaat. Bovendien beloont staking je met IOT- of MOBILE-tokens, afhankelijk van het bedrag dat je inzet.

Om mee te beginnen is het erg belangrijk om te begrijpen waar veHNT voor staat. Het is de token dat wordt gebruikt om stemmen uit te brengen, en de term "veHNT" staat voor "vote escrow HNT." Het aantal stemmen dat je kunt uitbrengen is recht evenredig met de hoeveelheid veHNT die je bezit, en de enige manier om veHNT te krijgen is door HNT te staken. Naast het bieden van stemrecht, biedt veHNT ook dagelijkse beloningen in de vorm van IOT- of MOBILE-tokens, afhankelijk van de door jou gekozen stake delegatie.

Aan het einde van je lockup-periode ontvang je geen HNT-bonus, alleen het oorspronkelijke bedrag dat je hebt gestaked. Je verdient echter bonus IOT- of MOBILE-tokens als dagelijkse beloningen. Elke subDAO, IOT of MOBILE kan tot 6% van hun tokenemissies toewijzen aan veHNT-houders die delegeren aan hun subDAO. Zo ontvangt je dagelijkse betalingen.

‍TL;DR: om het heel simpel te zeggen, staking geeft je het recht om te stemmen terwijl je passief IOT en/of MOBILE tokens verdient.

Nu we de basis begrijpen, laten we beginnen met staken!

 

Stap 1: Open de zwarte Helium Wallet app.

wallte app

 

Stap 2: Druk op het wereldbol icoontje rechtsonder in het scherm.

wereldbol icoon

 

Stap 3: Druk op de link die eindigt op dao/hnt.

dao/hnt link

 

Stap 4: Druk op het dropdown menu.

wallet connect menu

 

Stap 5: Selecteer Helium.

selecteer helium

 

Stap 6: Druk op Connect

connect wallet knop

 

Stap 7: Check voor de zekerheid dat de aangegeven link "realms.heliumvote.com" is en druk op "Connect".

link en connect

 

Stap 8: Druk op View.

druk op view

 

Stap 9: Druk op Lock Tokens.

lock tokens knop

 

Stap 10: Kiezen van je stake periode en de stake vastzetten. 

Dit gedeelte is cruciaal, dus let goed op. Als je hier een fout maakt, kan dit ertoe leiden dat je tokens per ongeluk voor een langere periode worden vast gezet. Wees daarom voorzichtig en wees absoluut zeker van wat je doet.

Oke, laten we het verschil tussen Cliff en Constant opties bespreken.

Cliff houdt in dat als je de HNT-tokens voor een bepaalde periode vast zet, bijvoorbeeld 6 maanden, na voltooiing van 6 maanden, je tokens voor je beschikbaar zijn om op te nemen. In de cliff-modus zal de veHNT-bonus in de loop van de tijd afnemen totdat deze nul bereikt aan het einde van de stake periode.

De Constant-modus houdt daarentegen in dat als je de HNT-tokens gedurende 6 maanden vast zet, ze na 6 maanden vergrendeld blijven. Ook na twee jaar zitten ze nog vast. Als je de tokens wilt opnemen en je op unlock drukt begint het aftellen voor de vooraf ingestelde periode en neemt de veHNT-bonus geleidelijk af tot nul, net zoals bij cliff-modus.

Voor de meeste mensen is de Cliff-modus de voorkeursoptie, omdat ze hiermee toegang hebben tot hun tokens na de initiële stake periode.

"Duration" spreekt voor zich. Als je de lock-up instelt op 6m, betekent dit 6 maanden, en als u deze instelt op 2y, betekent dit 2 jaar. De tokens zijn voor die specifieke duur ontoegankelijk, ongeacht of je de Cliff- of Constant-modus hebt gekozen.

stake kiezen

De initiële stemkracht multiplier (vermenigvuldiger) wordt bepaald door de tijdsduur waarvoor je de HNT-tokens staket. Hoe langer de lock-up periode, hoe hoger de vermenigvuldiger des te zwaarder je stem meetelt.

Bovendien is er een bonus vermenigvuldiger van 3x die wordt toegevoegd aan je stake, ongeacht het bedrag dat je kiest om vast te zetten. Houd er echter rekening mee dat deze bonus alleen beschikbaar is tot 28 april en de landrush-bonus wordt genoemd. De 3x bonus blijft actief voor de duur van je stake periode. Als je echter kiest voor een constante lock-up periode van 4 jaar, blijft de bonus voor deze 4 jaar actief maar zodra de 4 jaar is verstreken niet meer.

Hier even twee voorbeeld berekeningen:

6 maanden = 12.5x

Als je 1 HNT voor 6 maanden staket heb je 1 x 12.5x = 12.5 veHNT + landrush bonus(3x) = 37.5veHNT

Als je 5 HNT voor 6 maanden staket heb je 5 x 12.5x = 62.5 veHNT + landrush bonus(3x) = 187.5veHNT


4y = 100x

Als je 1 HNT voor 4 jaar staket heb je 1 x 100x = 100 veHNT + landrush bonus(3x) = 300veHNT

Als je 5 HNT voor 4 jaar staket heb je 5 x 100x = 500 veHNT + landrush bonus(3x) = 1500veHNT

Hieronder zie je de huidige vermenigvuldigingstabel:

vermenigvuldigingstabel

Oke, nu we dat begrijpen laten we verder gaan met het afronden van onze stake. In dit voorbeeld gaan we voor de Cliff-modus om 1 HNT voor een jaar in te zetten, wat ons 25 keer de beloningen oplevert (plus een 3x landrush-bonus, niet hieronder weergegeven), wat resulteert in een totaal van 75 veHNT.

stake kiezen

 

Stap 11: Let op, als je deze stap afrond is er geen weg meer terug en staat je HNT vast. Druk nu op de "Approve" knop.

approve stake

 

Kreeg je een error?

Het kan zijn dat je de volgende error krijgt.

stake error

Dit betekent dat je niet genoeg SOL (Solana tokens) in je Helium wallet hebt. Je kunt wat HNT omzetten naar SOL door onze handleiding hierover te volgen: https://hexaspot.com/blogs/news/zo-wissel-je-hnt-naar-sol-voor-staking-en-andere-transacties. Als je dat hebt gedaan probeer het dan opnieuw.

Je wordt nu doorgestuurd naar het vorige scherm waar je je stake kunt vinden.

stake zien

 

Stap 12: Het is tijd voor het stukje passieve inkomen. We kunnen nu gaan kiezen welke tokens we dagelijks willen verdienen. De keuze is geheel aan jou en kun je op elk moment in de toekomst wijzigen. Houd er echter rekening mee dat je de beloningen voor die specifieke dag verliest als je wijzigingen aanbrengt. Als voorbeeld kiezen we nu voor IOT.

Tokens delegeren

 

Stap 13: Druk op de "Approve" knop om je positie te delegeren.

approve delegatie

 

Gefeliciteerd! Je hebt nu succesvol je HNT gestaket en gedelegeert naar je subDAO naar keuze! Elke dag om 02:00 worden de tokens uitgedeeld aan alle stakers. Je kunt dus elke dag je tokens claimen! Maak je geen zorgen als je een dag mist, je beloningen zullen zich opstapelen totdat je ze claimt. Als je de te claimen beloningen niet ziet, kan het 24-48 uur duren, afhankelijk van wanneer je hebt gedelegeerd om de eerste beloningen te zien. Bovendien heb je nu de bevoegdheid om te stemmen op de HIPs en bij te dragen aan het vormgeven van de toekomst van Helium. Als je wilt stemmen, ga dan naar https://heliumvote.com/.

claim rewards

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door de middelen en bronnen beschikbaar gesteld aan ons van HeliumDeploy.

Back to blog

1 comment

Bedankt voor de duidelijke uitleg.

Dave

Leave a comment